Арестуваният в четвъртък в Сардиния, Италия Карлес Пучдемон обяви, че в

...
Арестуваният в четвъртък в Сардиния, Италия Карлес Пучдемон обяви, че в
Коментари Харесай

Бившият премиер на Каталуния Карлес Пучдемон обяви, че се връща в Белгия

Арестуваният в четвъртък в Сардиния, Италия Карлес Пучдемон обяви, че в понеделник се връща в Белгия. Бившият министър председател на Каталуния обаче добави, че ще се завърне още веднъж в Италия за идващото чуване по настояването на Испания за екстрадиция.

По-рано актуалният министър председател на каталунското държавно управление Пере Арагонес се срещна с Пучдемон и го увери, че репресиите на централната власт в Мадрид против каталунците не престават. 

Пере Арагонес приканва още за анулация на всички заповеди за арест, завършек на репресиите против придвижването за самостоятелност и изиска политическо решение, което да включва прошка и практикуване на правото на самоопределение.

В петък сутринта в Барселона се организира митинг в отбрана на Карлес Пучдемон. Акцията бе проведена от Националното каталунско заседание, което се застъпва за излизане на района от състава на кралството. В обществената мрежа Туитър организацията твърди, че митингът е против „ противозаконното задържане “ на Пучдемон.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР